Detralex

Detralex

Detralex je zdravilo brez recepta, ki ga lahko kupimo v vsaki lekarni in deluje tako, da stabilizira kapilare. Uporablja se za lajšanje in zdravljenje treh težav:
• kronične bolezni ven,
• limfedema ter
• akutnega hemoroidalnega sindroma.

Detralex

Vsem trem stanjem je skupno to, da je vzrok zanje zmanjšan tonus žil ter njihova povečana prepustnost. To privede do zastajanja krvi v določenem delu telesa, zaradi povečane prepustnosti žil pa tekočina iz žil prehaja v okolico, kar povzroča otekline, pogosto pa jih spremljajo tudi vnetje, pekoč občutek ter bolečina.

Zdravilo Detralex vsebuje flavonoide, ki so mikroskopsko majhni ter prečiščeni. Flavonoidi so snovi, ki nastajajo v določenih rastlinah, v mnogih kliničnih študijah pa so ugotovili, da flavonoidi v zdravilu Detralex zvišajo tonus žil ter zmanjšajo njihovo prepustnost. Še ena izmed prednosti tega zdravila je, da deluje protivnetno, zmanjša pa tudi možnost poškodbe majhnih žilic – kapilar, ki so pogosto podvržene mikroskopsko majhnim poškodbam, ki nastanejo zaradi motenj v pretoku krvi.

Glavna prednost zdravila Detralex je, poleg učinkovitosti, tudi varnost. Preveliko odmerjanje praktično ni mogoče in ga do sedaj niso zasledili v nobenem primeru, zelo redki pa so tudi neželeni učinki zdravila. To zdravilo se lahko jemlje z ostalimi zdravili, kar je zelo pomembno, saj imajo starejši pogosto pestro paleto zdravil, ki jih morajo jemati vsak dan.

Odmerjanje zdravila se razlikuje od tega, katero bolezen želimo zdraviti, temu primerno pa je tudi število tablet, ki so v eni škatlici. Pakiranja, ki so na voljo na slovenskem tržišču, so 30, 60, 90 in 120 tablet. Zadnje pakiranje, ki je na trg prišlo šele pred kratkim, je tudi cenovno najugodnejše in je najprimernejše za terapijo kroničnega venskega popuščanja, ko zdravljenje traja več mesecev ali let. V tem primeru moramo dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer) vzeti eno tableto, hrana pa na delovanje zdravila nima vpliva, zato lahko tableto vzamemo pred ali po jedi.

Članki iz iste kategorije: