Servis motornih koles: Zaradi policije? Zaradi varnosti!

Med vozniki motorjev je pogosto slišati najrazličnejše anekdote in šale v povezavi s policijo. Ker je vožnja motornega kolesa poseben hobi, pri katerem se s policijo pač srečuješ ves čas, ni to nič nenavadnega. In načeloma velja, da motoristi s policisti tudi nimajo slabih izkušenj – se pa seveda najdejo. Večinoma gre pri tem za tiste voznike, ki radi preveč pritisnejo na ročico za hitrost ali se ne držijo tudi drugih predpisov.servis-motornih-koles

Policija in varnost motoristov

Vsako pomlad, ko pridejo motociklisti na plano kot mravljice, se policija običajno odloči za akcijo, v okviru katere želi poskrbeti za njihovo varnost. Voznike motorjev načrtno ustavljajo in jih seznanjajo s potrebo po upoštevanju pravil, po primerni zaščitni opremi in tudi po primernem vzdrževanju motorja. Motoriste pogosto izprašajo tudi o tem, ali so pred pričetkom sezone opravili servis motornih koles oziroma kdaj je bil ta nazadnje opravljen, lahko pa nekoliko pokukajo tudi to, ali ima motor še dobre pnevmatike, ali bi jih morda veljalo kmalu zamenjati. Policisti so pri tem povsem dobronamerni in zgolj opravljajo svojo nalogo – pripomoči želijo k boljši varnosti motoristov, saj vemo, da jih na naših cestah ponovno umira vse več. Vendar pa nekaterim motoristom takšna opozorila tudi niso povšeči.
Ali vi in vaši znanci ter motoristični prijatelji skrbite za servis motornih koles in primeren pregled vseh bistvenih delov pred novo sezono? Res je, če motor vsako pomlad registrirate, potem to večinoma pomeni, da opravite tudi tehnični pregled, kar pomeni, da je z motorjem vse v najlepšem redu. Vendar pa je treba za servis motornih koles skrbeti tudi izven tega časa. Nenazadnje ne gre pozabiti, da lahko servis odkrije marsikatero napako, ki bi se lahko končala tudi tragično.

Zakaj servis motornih koles?

YouTube video

Če ste med tistimi motoristi, ki med vožnjo ne pozabijo, kako zelo so izpostavljeni in da njihovo telo pri hitrosti sto kilometrov na uro ali več ni zaščiteno z ničemer drugim kot z nekaj usnja in plastike, potem vam je servis motornih koles (http://www.yogi.si/t-servis-motorjev.aspx) gotovo pomemben – in ne zaradi policije ter njenega opozarjanja, temveč zaradi lastne varnosti. Pregled verige, zavor in vsega ostalega vam zagotavlja, da se boste lahko z užitkom vozili še celo vrsto let.

Tako pri motorjih, kot tudi pri avtomobilih pa so izjemnega pomena zavorni sistemi. Ti lahko rešijo vaše življenje na cesti. Preberite si več tako, da sledite povezavi.

Članki iz iste kategorije: