Gumi preproge za avto so nujna zimska oprema

Avtomobil ni nikoli preveč lep, kaj ne? Četudi je mnenje o tem, kateri avto oziroma katera znamka in kateri model avtomobila je lep, predvsem stvar osebnega okusa, pa zagotovo vsi vemo, kakšen avtomobil je lep – avto, ki je primerno čist, torej se vedno z veseljem peljemo z njim, prav tako pa vemo, da bo njegova življenjska doba kar najdaljša.
Skrb za avto vključuje tako redno servisiranje kot tudi redno čiščenje. Zunanje čiščenje mora poleg rednega pranja avtomobila vključevati tudi poliranje oziroma loščenje, s katerim laku povrnemo sijaj in odpravimo morebitne drobne praskice. Dovolj je, če se za loščenje odločimo enkrat letno.

Čisto notranjost avtomobila pa se seveda zagotavlja na dva načina: prvi je sedanje in odstranjevanje prahu, drugi pa skrb, da se umazanijo čim bolj zmanjša in prepreči njen nastanek. Pri tem so zlasti v zimskem času bistvene gumi preproge za avto, s katerimi učinkovito zaščitimo tla avtomobila.

Preprosta, a učinkovita zaščita

Tla avtomobila voznik in sopotniki umažejo z umazanijo, ki jo prinesejo v avto na podplatih obutve. Poleti gre običajno za suho umazanijo, na primer za listje in pesek, to pa lahko povsem brez težav ob čiščenju avta odstranimo s sesalnikom. Nekaj bolj trdovratne umazanije pa se lahko v avtu nabere tudi poleti – paziti je treba predvsem na tisto »manj verjetno«, na primer na žvečilko ali drevesno smolo na podplatu. Torej imamo lahko v avtu tekstilne preproge, ki se iz njega ob čiščenju z avtokozmetiko odstranijo, stresejo in posesajo, po potrebi pa tudi operejo.

YouTube video

Gumi preproge za avto pa so najboljša rešitev za slabo vreme. Takrat v avto namreč ne prinesemo le suhe umazanje, temveč tudi sneg, dež in blato, to pa se zažre v tekstilne obloge tal. Te pa niso le umazane, temveč tudi razmočene. Material se napoji z vodo in nemogoče ga je sploh še kdaj očistiti, če ne poskrbimo, da se dobro posuši, pa se v avtu pojavi tudi neprijeten vonj po zatohlem, vlažnem in plesnivem. Ja, tudi plesen se lahko pojavi, kajti avto, ki je zaprt in tudi pozimi pogosto ogret prostor, je vsekakor idealno gojišče za tovrstne težave.

Kakšne tepihe izbrati?

Gumi preproge za avto se lahko univerzalne, torej jih je mogoče namestiti v različne avtomobile in so tudi cenovno bolj ugodne, ali pa tipske – to pomeni, da so namenjene posamezni znamki in modelu. Popolnoma se prilegajo po obliki in velikosti, povsem enostavno pa se tudi pritrdijo na temi namenjena mesta oziroma čepe – tako kot original gumijasti tepihi, ki jih lahko naročite ob nakupu povsem novega avta.

Članki iz iste kategorije: