Avtokozmetika priznanih proizvajalcev

Zunanje in notranje čiščenje vozila

Življenjska doba vašega vozila je v  veliki meri odvisna tudi od vzdrževanja in čiščenja, za katerega v  veliki meri poskrbite kar sami. Pri tem ima ključno vlogo tudi avtokozmetika, ki mora biti kakovostna. Čiščenje avta verjetno opravljate vsaj enkrat na teden, praviloma ob vikendih, ko imate ta takšne vrste opravil nekoliko več časa. Svoje vozilo pa morate očistiti tako zunaj kot v njegovi notranjosti. 

Pri roki zato imejte vsa potrebna sredstva ter druge pripomočke. Čiščenja pa se morate lotiti po korakih, če želite, da boste dosegli najboljše učinke. 

Postopek zunanjega čiščenja avta 

Najprej s čisto vodo sperite platišča, nato se lotite čiščenja s primernimi čistili ter pripomočki avtokozmetike. Umazanijo nato do konca sperite s platišč.

YouTube video

Celotno vozilo splaknite z vodo, ker boste s tem najlaže odstranili večjo umazanijo, avto se bo še dodatno ohladil. Sledi predpranje, kjer morate paziti zlasti, da se izbrano čistilo ne zasuši na površini. Če so na vozilu prisotni insekti, je zelo zaželena uporaba namenskega čistila, ki ga pustite dlje časa delovati, nato ga ustrezno sperite. 

Sledi priprava mešanice vode in šampona za avto. Pričnite čistiti avto z gobo. Z njo najprej očistite vrhnji del avta, nadaljujte proti tlom. Gobajte v ravnih gibih – levo in desno ter naprej in nazaj – in ne s krožnimi. Najbolje je, da pri tem uporabite dve vedri. Prvega boste uporabili za splakovanje gobe, drugega pa za šamponiranje. Imejte pri roki vsaj še eno gobo, ki jo boste uporabili za predele pragov ter spodnje površine odbijačev. Vozilo nato dobro sperite ter ga osušite s posebno namensko krpo. 

Najuporabnejši izdelki avtokozmetike 

Avtokozmetika predstavlja zelo širok nabor najrazličnejših izdelkov, ki so namenjeni tako za čiščenje notranjega dela vozila kot tudi zunanjega.

Avtokozmetika: Sredstvo proti rosenju stekel
Avtokozmetika: Sredstvo proti rosenju stekel

Med najuporabnejše izdelke avtokozmetike zagotovo sodijo šamponi, razmaščevalci mehanskih delov avta, čistila za platišča, vosek za zaščito in sijaj, odstranjevalci mrčesa, sprej za armaturo, sredstvo za nego pnevmatik, odstranjevalci smol in ne nazadnje še univerzalna čistila. 

Spletna prodaja kozmetike za vozila

Dobra avtokozmetika priznanih proizvajalcev vam je na voljo tudi v številnih spletnih prodajalnah, kjer si lahko naročate tudi številne druge izdelke za svoje vozilo, na primer avto dele.

Članki iz iste kategorije: