Vas skrbijo ogrci?

Ogrci niso nič drugega kot zamašene pore na koži, iz katerih se lahko razvije mozoljavost. Nečista koža pa je nekaj, kar nastane zaradi zelo različnih razlogov, zato se z njo v življenju slej ali prej sreča prav vsak.ogrciEden od razlogov za nastanek nečiste kože so na primer hormonske spremembe, zato pojav mozoljavosti pogosto sovpada z obdobjem pubertete in tako tudi mozoljavost kot tako pogosto povezujemo prav s tem obdobjem življenja.

Zakaj v resnici nastanejo ogrci?

YouTube video

V resnici pa lahko hormoni koži ponagajajo tudi sicer v življenju – recimo pred menstruacijo ali med menstruacijo, med nosečnostjo ali po njej pa tudi v menopavzi in drugih obdobjih življenja. Mozolji in zamašeni ogrci torej niso samo nekaj, s čimer bi se ukvarjali najstniki, je pa res, da imajo nekateri s kožo več težav kot drugi.

Koža je naš največji organ, zato se na njej pozna prav vse – kaj zaužijemo, koliko časa preživimo na svežem zraku in koliko časa v zakajenih prostorih, koliko tekočine spijemo na dan in ali je naša koža dovolj hidrirana, pa tudi stres in naporne situacije se odražajo na koži. Če torej želimo poskrbeti za našo kožo, moramo poskrbeti za čim bolj zdravo življenje.

Na koži se lahko pojavijo tudi različne nečistoče, med katerimi so tudi zamašene kožne pore oziroma ogrci. Če se želimo izogniti mozoljavosti, moramo poskrbeti, da našo kožo dobro očistimo. Za to seveda ne zadostuje samo voda, ki kožo očisti le površinsko in jo lahko tudi izsuši, prav tako pa ni dobro uporabljati preveč agresivne kozmetike, saj naša koža lahko nanjo burno reagira – recimo s srbenjem ali rdečico.

Najbolje je zato izbrati nežno in kakovostno kozmetiko, s pomočjo katere boste na čim bolj naraven način lahko poskrbeli za čiščenje svoje kože in za to, da bo vaša koža dobila vse snovi, ki jih potrebuje. Tako bodo ogrci in mozoljavost postali preteklost, vaša koža pa bo lepa in sijoča!

Članki iz iste kategorije: