Kako izbrati najprimernejšo kremo za mastno kožo?

Na tržišču se vse pogosteje pojavljajo tako imenovane univerzalne kreme, primerne tako za obraz kot za telo, ki pa jih priporočamo predvsem tistim z normalno, neproblematično kožo. Ljudje z drugimi tipi kože pa naj raje posegajo po kremah, katerih delovanje je prilagojeno njihovim potrebam, saj lahko stanje v nasprotnem primeru le poslabšajo. Med težavnejše naloge vsekakor sodi izbira kreme za mastno kožo. Prepričanje, da pri mastni koži krema sploh ni potrebna, je seveda zmotno, saj je treba tudi mastni koži dovajati določene snovi, le da precej drugačne kot suhi.

purantura8

Značilnosti mastne kože

Niste povsem prepričani, v katero skupino spada vaša koža? Zagotovo niste edini, saj ima kar nekaj ljudi težave z določanjem tipa svoje kože, posledično pa je toliko težje ugotoviti, katera krema bi jim najbolj ustrezala. Pomembno je, da se osredotočite na prevladujoče značilnosti svoje kože, četudi prihaja do obdobij, ko se zaradi hormonskih nihanj, stresa in drugih dejavnikov lastnosti kože navidezno nekoliko spremenijo. O mastni koži tako govorimo, kadar je celotna površina obraza že kratek čas po čiščenju sijoča, kar je posledica pretiranega izločanja maščobe. Mastna koža je povezana tudi z neobstojnostjo make upa, razširjenimi, hitro opaznimi porami in z mozoljavostjo (mozolji se pogosto pojavljajo tudi na drugih predelih telesa, predvsem na predelu prsi in hrbta).

Nega mastne kože – krema in drugi pripomočki

Spopadanje z mastno kožo zahteva celosten pristop, katerega del je tudi kakovostna krema za mastno kožo. Za začetek boste potrebovali učinkovit gel za čiščenje in tonik. Pazite, da posegate po sredstvih, ki ne vsebujejo alkohola. Najprimernejša krema za mastno kožo je takšna, ki poskrbi za njeno izdatno hidratacijo, zelo priporočljivo pa je, da vsebuje tudi salicilno kislino, ki razgrajuje maščobo. Potrebna je tudi UV-zaščita, a tudi tu pazite, da posegate po kremah, ki kože ne bodo dodatno namastile.

Pozdravimo in nahranimo svojo kožo s hyaluronsko kremo proti gubicam. Koža na našem obrazu lahko hitro prične kazati posledice stresa, onesnaženega okolja, prevelike izpostavljenosti soncu ipd.  Preberi več …

Članki iz iste kategorije: