Ultrazvok dojk pomaga pri odkrivanju bolezni

Ko odkrijemo kakršnokoli nenavadno izboklino na svoji dojki, je pametno, da si čim prej priskrbimo ultrazvok dojk, saj nam le-ta najhitreje pokaže, kaj ta izboklina pravzaprav sploh je. Je pa za hiter ultrazvok dojk najboljše iti kar samoplačniško, saj so (kot vemo) čakalne dobe gromozanske. Primer take samoplačniške ambulante, kjer si ultrazvok lahko priskrbite v zelo kratkem času pa lahko najdete na tej povezavi https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-dojk. Nikakor pa ne čakajte, saj to nikoli ni dobro, pa čeprav se na koncu izkaže, da je z vašo dojko vse v redu. Že samo konstantna misel o tem, da je morda kaj narobe, ni najboljša in v bistvu onemogoči mišljenje, da je vaše telo zdravo. To misel pa lahko odstrani ultrazvok dojk za ženske starosti do 40. let in mamografija za starejše ženske.

Takoj vam bo lažje

Nič ni hujšega kot to, ko odkrijemo nekakšno abnormalnost na svojem delu telesa. Ko pa to odkrijemo na dojki, pa se strah za večino žensk še podvoji. Žal pa smo ljudje naravnani tudi tako, da seveda tudi takoj pomislimo na najhujše, kar bi se lahko zgodilo. Strah pa je popolnoma nepotreben, dokler nimamo vseh podatkov o tem, kaj se je pravzaprav v dojki sploh pojavilo. Zato pa se za ženske do štiridesetega leta starosti priporoča, da opravijo ultrazvok dojk takoj oziroma čim prej, ko zatrdline oziroma izbokline opazijo.

V veliko primerih se sicer izkaže, da ne gre za nič resnega, ampak ultrazvok dojk je najboljši način, da to zagotovo vemo. Prav gotovo pa nobena ženska ni razočarana (tudi če mora sama plačati za pregled), ko izve, da je z njenimi dojkami vse v redu.

Kako natančen je ultrazvočni pregled dojk?

Ko gre za ultrazvočne preglede, lahko z gotovostjo rečemo, da so to eni izmed najbolj zanesljivih. Ultrazvok dojk namreč odkrije in zelo dobro razlikuje ciste od drugih zgoščenih formacij. Tudi razlikovanje žlez od drugih sprememb je zelo preprosto s tem pregledom. Treba pa je povedati, da ultrazvok dojk ni najbolj natančna metoda, ko gre za mikrokalcinacije.

Nasveti za čim prijetnejšo nosečnost. Med nosečnostjo nekatere ženske muči nespečnost, vendar uspavalnih tablet ne smete jemati – raje poskusite s skodelico toplega mleka, preden ležete. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: